Uitzonderlijke kwaliteit ligt nu binnen handbereik! Laat uw vakmanschap zien met de zeer hoge resolutie van de D850

Nikon introduceert de D850 en biedt full-frame fotografen daarmee de ultieme combinatie van resolutie, snelheid en lichtgevoeligheid. Van de studio tot de meest afgelegen plekken ter wereld: deze FX-formaat D-SLR levert niet alleen uitstekende prestaties, maar produceert ook nog eens ongekend prachtige beelden.

Of ze nu de natuur, huwelijken of mode fotograferen, commerciële sportfoto's of films maken, de D850 biedt fotografen die in zeer concurrerende disciplines werken de creatieve flexibiliteit die ze nodig hebben om uit te blinken. De snelle FX-formaat sensor heeft een zeer hoog oplossend vermogen en gebruikt de effectieve resolutie van 45,7 megapixels om beelden van 45,4 MP te produceren. De nieuwe architectuur met 'gapless' lenzen op de chip produceert uitzonderlijke details en een zeer groot dynamisch bereik. De beeldsnelheid wordt opgevoerd tot 9 bps bij gebruik van de optionele MB-D18 multifunctionele battery pack. Filmmakers kunnen nu full-frame films van 4K opnemen zonder cropfactor, wat nieuwe mogelijkheden biedt wanneer u filmt met de snelle vast-brandpunt-objectieven van Nikon. Bovendien kan deze camera 4K-time-lapse-films opnemen.

Een andere nieuwe functie die een grotere flexibiliteit biedt, is de mogelijkheid om RAW-beelden te schieten in het formaat Groot, Middel of Klein. In de stand ‘Stil’ fotograferen kunt u zeer scherpe opnamen van hoge resolutie maken zonder sluitergeluid. De stand ‘Superfijn-AF’ is beschikbaar tijdens livebeeld voor nauwkeurige macro-opnamen. Dit is ook de allereerste D-SLR die beschikt over een ingebouwde stand voor focus-stacking die buitengewoon scherpe opnamen met een grote scherptediepte produceert.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux vertelt: “De D850 is zo veelzijdig dat het lijkt alsof je werkt met drie camera's in één! Of je nu flexibel moet zijn als het gaat om het aantal megapixels, bestandsgrootte, snelheid of ISO, de D850 blinkt overal in uit. Het is een slimme investering voor fotografen die zonder uitzondering altijd goede resultaten moeten leveren.”

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon D850 is verkrijgbaar vanaf 7 september 2017. De consumentenadviesprijs van de D850 body is € 3799.

 

Overzicht van de belangrijkste functies

Resolutie: effectieve resolutie van 45,7 megapixels. Detailrijke bestanden van 45,4 MP. FX-formaat CMOS-sensor met verlichting via de achterzijde zonder optisch laagdoorlaatfilter.

Snelheid: fotograferen met 7 bps. Of schiet beelden van volledige resolutie met 9 bps bij gebruik van de MB-D18 multifunctionele battery pack (met de EN-EL18B accu).

Lichtgevoeligheid: de krachtige EXPEED 5-beeldprocessor produceert uitzonderlijk heldere beelden over het hele ISO-bereik van 64-25.600, dat uitbreidbaar is van 32 tot 102.400 (equivalent). Het volledige ISO-bereik is ook beschikbaar voor 4K-video-opnamen.

Precisie: hetzelfde uitstekende 153-punts AF-system als dat van het topmodel, de D5, biedt gevoeligheid tot -4 LW op het middelste scherpstelpunt (ISO 100, 20 °C). Als u de lichtmeting verlaagt tot -3 LW, is een nauwkeurige automatische belichting mogelijk, zelfs als het enige licht het schijnsel van de maan is.

4K-video zonder cropfactor: neem full-frame 4K/UHD-films op 30p op, zonder beperkingen van de cropfactor. Neem meer dan drie uur op met de MB-D18 multifunctionele battery pack.

Ingebouwde 4K-time-lapse-films: neem 4K-time-lapse-films in de camera op en profiteer van de 45,7 effectieve megapixels van de D850 om tijdens de nabewerking spectaculaire 8K-time-lapse-films te maken.

Flexibiliteit van RAW: schiet RAW-beelden van 45,4 MP in het formaat Groot, RAW-beelden van 25,6 MP in het formaat Middel of RAW-beelden van 11,4 MP in het formaat Klein (voor Middel en Klein wordt 12-bits compressie zonder verlies gebruikt).

Elke omgeving: dankzij de uitgebreide weerbestendige afdichting is de D850 bestand tegen extreme omstandigheden. Dezelfde knopverlichting die wordt gebruikt op de Nikon D5, zorgt ervoor dat de camera ook 's nachts gemakkelijk kan worden bediend.

Snelle opslagmedia: in de twee kaartsleuven kunt u een UHS-II SD-kaart en een XQD-kaart plaatsen: de snelst mogelijke combinatie.

                                                      EINDE

Perscontact:

Grayling, Indra Alex

T +32 (0)475 76 84 33

E indra.alex@grayling.com

Voor meer informatie over Nikons award-winnende producten ga naar: www.nikon.be

 

 

 

 

Contacteer ons
Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België