Finalisten Nikon Press Photo Awards 2018 bekend

Stem nu op uw favoriete foto en bepaal mee wie de publieksprijs wint

Groot-Bijgaarden - Maar liefst 86 professionele persfotografen namen deel aan de 11e editie van de Nikon Press Photo Awards. De 15 finalisten per categorie zijn nu bekend en u kan tot en met maandag 26 maart 2018 op www.nppa.be mee bepalen welke persfoto de publieksprijs wint.

Nieuwe formule Nikon Press Photo Awards slaat aan

Voor de editie van 2018 werd het concept van de Nikon Press Photo Awards aangepast. Voortaan wordt er één Nikon Press Photo Award en één Nikon Sport Photo Award uitgereikt. In totaal werden er deze keer 604 foto’s ingezonden door 86 journalisten. Nikon deed beroep op alle deelnemende persfotografen en op fotoredacteurs van professionele persredacties en persagentschappen en kwam zo tot de preselectie van de top 15 per categorie. De 15 finale beelden per categorie kunnen bekeken worden op https://www.nppa.be/nl/publieksprijs.  Uit deze reeks zal een professionele 7-koppige jury de winnende nieuwsfoto en sportfoto kiezen. De winnende foto’s zullen op donderdag 29 maart bekend gemaakt worden.  

 

Bepaal mee wie de Nikon Press Photo Awards 2018 publieksprijs wint

Naast de professionele jury wordt ook de keuze gelaten aan het grote publiek om hun favoriete persfoto van 2017 te selecteren. Via www.nppa.be/nl/publieksprijs krijgt u een overzicht van de deelnemende finalisten, waar u tot en met maandag 26 maart middernacht kan stemmen op uw favoriete beeld. De foto die op 26 maart om middernacht de meeste stemmen heeft behaald, sleept de publieksprijs in de wacht.

 

Voor meer informatie over de Nikon Press Photo Awards en om de winnende foto’s van de vorige edities te bekijken, surf naar: www.nppa.be

Voor meer informatie over Nikons awardwinnende producten, ga naar www.nikon.be. Volg Nikon op Instagram en Facebook.

Hebt u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen:

 

Perscontact:

Grayling, Axelle Van den Meerssche

T +32 (0)476 86 42 68

E axelle.vandenmeerssche@grayling.com

Voor eer informatie over Nikons award-winnende producten ga naar: www.nikon.be

 

 

Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België