Nikon wint vier TIPA World Awards 2018: D850, D7500, COOLPIX W300 en AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Nikon maakt vol trots bekend dat vier van hun producten zijn onderscheiden met een prestigieuze TIPA World Award 2018, gesponsord door de Technical Image Press Association (TIPA), een wereldwijde autoriteit op het gebied van fotografie en beeldverwerking. De Nikon D850 won ‘Best DSLR Professional’, de Nikon D7500 won ‘Best APS-C DSLR Expert’, de AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR werd uitverkozen tot ‘Best Professional Lens’ en de COOLPIX W300 is onderscheiden als ‘Best Rugged Camera’. 

Het commentaar van de TIPA over de Nikon D850, winnaar van de onderscheiding ‘Best DSLR Professional’

De Nikon D850 herbergt alle elementen in zich waardoor deze camera dit jaar is verkozen tot beste professionele D-SLR. Met een BSI CMOS-sensor van 45,7 MP en een EXPEED 5-processor kan de D850 tot 9 bps vastleggen (met de optionele MB-D18 multifunctionele battery pack en de EN-EL18B accu, die ook wordt gebruikt in de D5) voor 51 opeenvolgende opnamen in de 14-bits NEF-indeling. De scherpstelling is zeer snel, met 99 kruissensoren en een speciale AF-processor die beelden kan vastleggen bij slechts -4 LW. De body is gemaakt van een robuuste magnesiumlegering en koolstofvezels en is bestand tegen stof en waterdruppels. De gebruiksduur van de accu is voldoende voor 1840 opnamen van volledige resolutie of 70 minuten HD-video met één lading.

 

Het commentaar van de TIPA over de Nikon D7500, winnaar van de onderscheiding ‘Best APS-C DSLR Expert’

De DX-formaat D7500 met 20,9 MP is bedoeld voor fotografen die gebruik willen maken van het volledige assortiment objectieven en de beeldbewerkingsexpertise van Nikon voor een middenklasseprijs. Deze camera geeft fotografen het gevoel dat ze controle hebben over de vele instellingen en beeldverwerkingsopties die goed doordacht zijn en die functies voor professionals en amateurs combineren. De camera presteert zeer goed bij weinig licht, heeft een accu met een uitstekende gebruiksduur en een kantelbaar lcd-touchscreen van 3,2 inch. ISO-opties lopen uiteen van 100 tot 51.200 met een kortste sluitertijd van 1/8000 seconde bij een beeldsnelheid van 8 beelden per seconde van volledige resolutie. De camera biedt talrijke geavanceerde opties waarmee fotografen allerlei uiteenlopende creatieve beeldverwerkingsmogelijkheden kunnen verkennen.

 

Het commentaar van de TIPA over de AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, winnaar van de onderscheiding ‘Best Professional Lens’

Stelt u zich eens een objectief voor met een ingebouwde 1,4x-teleconverter, vibratiereductie van maximaal 4 stops, geavanceerde afdichting tegen stof en vocht, interne scherpstelling en de mogelijkheid om eenvoudig via een schakelaar de brandpuntsafstand te vergroten (van maximaal 400 mm tot 560 mm of tot maar liefst 840 mm op een DX-formaat camera). Dit objectief is gemaakt voor fotografen van sport, evenementen, natuur en wilde dieren. Dankzij de ingebouwde teleconverter is de beeldkwaliteit uitmuntend en geoptimaliseerd als het gaat om lichttransmissie en kwaliteit aan de randen. Bij gebruik in combinatie met geavanceerde Nikon-camera's zoals de D850 kunnen de buitenste randen van het beeld worden gebruikt als kruissensoren, waardoor de snelheid en kwaliteit van de scherpstelling nog verder toenemen.

 

Het commentaar van de TIPA over de COOLPIX W300, winnaar van de onderscheiding ‘Best Rugged Camera’

Actieve en avontuurlijke fotografen kunnen de Nikon COOLPIX W300 overal mee naartoe nemen, in de wetenschap dat deze alles aankan wat op hun pad komt. De COOLPIX W300 is waterdicht¹ tot op 30 meter, vorstbestendig² tot -10 graden C, schokbestendig³ en stofdicht en produceert 4K-video en foto's van 16 MP, maar ook time-lapse-films. De beeldverwerkingsopties zijn uitgebreid met 5x optische zoom met Nikon's hybride vibratiereductie, terwijl 4K UHD-video vergezeld gaat van stereogeluid en elke actie kan worden gedeeld via Bluetooth en ingebouwde Wi-Fi met behulp van de SnapBridge-app. De COOLPIX W300 is ook een handige reisgenoot met ingebouwde GPS, een elektronisch kompas, een hoogtemeter, een dieptemeter en daarnaast zelfs een meter voor de luchtdruk en de waterdruk.

De onderscheidingen betreffen foto- en beeldverwerkingsproducten die zijn uitgebracht tussen 1 april 2017 en 31 maart 2018 in diverse categorieën en er wordt voor gestemd door redacteuren van prestigieuze tijdschriften op het gebied van camera's en beeldverwerking uit de hele wereld.

 

Ga voor meer informatie naar de website van de TIPA World Awards www.tipa.com

 

¹ Waterdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 8 (IPX8). Het is mogelijk om tot 30 m diepte opnamen te maken gedurende circa 60 minuten.

² Vorstbestendig/stofdicht: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die equivalent zijn aan JIS/IEC-beschermingsklasse 6 (IPX6)

³ Schokbestendig: doorstaat de testomstandigheden van Nikon die voldoen aan MIL-STD 810F Method 516.5-Shock (waarbij we de camera laten vallen op een multiplex plaat van 5 cm dik vanaf een hoogte van 240 cm)

 

EINDE

Perscontact:

Grayling, Axelle Van den Meerssche

T 0476 86 42 68

E Axelle.vandenmeersssche@grayling.com

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar www.europe-nikon.com

 

Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België