Nikon kondigt de ontwikkeling van de AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR aan

Dit nieuwe teleobjectief met een vaste brandpuntsafstand biedt superieure draagbaarheid en optische prestaties

Nikon kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR, een superteleobjectief met een vaste brandpuntsafstand.

Het krachtige AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR-objectief is aanzienlijk kleiner en lichter dan andere objectieven met dezelfde brandpuntsafstand doordat gebruik is gemaakt van hetzelfde type PF-lenselement (Phase Fresnel) als in het AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR-objectief, dat in januari 2015 op de markt werd gebracht. Dit compacte objectief maakt fotograferen uit de hand gemakkelijk en is uitermate geschikt voor allerlei verschillende opnameomstandigheden zoals het vastleggen van snel bewegende onderwerpen op sportevenementen of het fotograferen van onvoorspelbare wilde dieren.

De introductiedatum en adviesprijs van het objectief worden later bekendgemaakt.

 

Het PF-lenselement (Phase Fresnel) van Nikon

Het PF-lenselement (Phase Fresnel) is ontwikkeld door Nikon en biedt een superieure correctie van chromatische aberratie wanneer het wordt gecombineerd met een gewoon lenselement van glas. Door het gebruik van een PF-lenselement kan met minder lenselementen een opmerkelijk compact en licht objectief worden gerealiseerd.

 

Perscontact:

Grayling, Axelle Van den Meerssche

 T 0476 86 42 68

 E Axelle.vandenmeersssche@grayling.com

 

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar www.nikon.be 

 

 

Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België