NIKON INTRODUCEERT EEN NIEUW VEELZIJDIG TELEOBJECTIEF VOOR PROFESSIONELE SPORT- EN NATUURFOTOGRAFEN

AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR

Nikon introduceert de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, het eerste teleobjectief in het NIKKOR-assortiment met een ingebouwde 1,4x-teleconverter. Dit zoomobjectief produceert altijd scherpe en stabiele beelden en biedt een bereik van 560 mm zodra het onderwerp daarom vraagt.

Van het stadion tot de bergen, met de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 ligt elke fotokans voor het grijpen. Met de degelijke en goed geplaatste schakelaar kan de teleconverter eenvoudig en handig worden geactiveerd. Fotografen kunnen het zoombereik vergroten van 180-400 mm (f/4) tot 560 mm (f/5.6) zonder hun grip op de camera aan te passen of hun oog van de zoeker te halen. Dankzij het geavanceerde optische ontwerp kunnen fotografen hun bereik vergroten zonder aan scherpte in te boeten. En Nikon’s vibratiereductie (VR) biedt een voordeel van vier stops, zelfs wanneer de teleconverter is geactiveerd. Met de SPORT VR instelling kan dit zelfs bij snelbewegende onderwerpen en zorgt zo samen met de geavanceerde autofocus voor een uitmuntende onderwerpherkenning. Tot slot bevat het geavanceerde optische ontwerp een fluorietlenselement voor gewichtsbesparing en zijn de gebruikelijke posities van de zoom- en scherpstelring omgewisseld voor een betere en meer stabiele bediening.

 

Maarten Goossens, NPS manager bij Nikon BeLux: “Dit teleobjectief is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vereisten van professionele sport- en natuurfotografen die tot het uiterste gaan om hun foto te kunnen maken. De vooruitgang in optische technologie betekent dat we nu meer veelzijdigheid en een groter bereik kunnen bieden, zonder toegevingen te moeten doen op vlak van gewicht en prestaties. Je hoeft niet zo vaak van objectief te wisselen en dat houdt in dat je minder kansen mist wanneer je buiten op locatie aan het werk bent.”

 

Overzicht van belangrijke kenmerken

Ingebouwde 1,4x-teleconverter: het zoombereik van 180-400 mm (f/4) kan worden uitgebreid tot 560 mm (f/5.6).

Scherp op elke afstand: Een perfecte scherpte van rand tot rand over het gehele zoombereik, zelfs als u fotografeert bij volle opening.

Snel en stabiel: dankzij VR is het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot wel vier stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn en dankzij de 1 SPORT VR kan dit ook bij snelbewegende onderwerpen.

Altijd accuraat: de geavanceerde AF-tracking houdt snelbewegende onderwerpen scherp in het vizier. Een elektromagnetisch diafragma garandeert een exacte belichting bij hoge beeldsnelheden.

Klaar voor de natuur: elk bewegend onderdeel van het objectief is volledig afgedicht en weerbestendig. De fluorcoat stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Prijsadvies: €11.999

 

FOOTNOTE:

1 Op basis van CIPA-normen.

 

EINDE

 

 

Perscontact:

Grayling, Axelle Van den Meerssche

T 0476 86 42 68

E Axelle.vandenmeersssche@grayling.com

 

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar www.europe-nikon.com

Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België