IN ELK VAN ONS ZIT EEN FOTOGRAAF VERSCHOLEN...

SHOOT FOR GOOD

Er worden wereldwijd elk jaar meer dan 1200 miljard foto’s gemaakt, waaronder bijna 9 miljard enkel en alleen in België. Tussen de lachende gezichten, landschappen, selfies en zelfs mislukte foto’s schuilen er vaak onopgemerkte kunstwerken. De missie van Shoot for Good bestaat uit het selecteren, tentoonstellen en verkopen van een deel van deze kunstwerken. Deze tentoonstelling voor liefhebbers van de fotografie, zal dit jaar doorgaan van 22 tot 25 november in La Chaufferie te Brussel. Met de verkoopopbrengsten worden mensen in nood geholpen via een liefdadigheidsinstelling. Dit jaar werd er gekozen om de stichting KickCancer te steunen, die zich inzet tegen kinderkanker.

Fotografie voor iedereen

Zowel beroeps- als amateurfotografen kunnen hun steentje bijdragen. Reeds bekende fotografen kunnen hun werk op deze manier rechtstreeks aan een goed doel koppelen en voor de nieuwere talenten is dit een mooie kans om hun werk te tonen aan het grote publiek.

Dankzij deze tentoonstelling krijgen zowel fotografie liefhebbers als nieuwsgierigen de mogelijkheid om unieke kunstwerken te ontdekken en te kopen aan een toegankelijke prijs. Bovendien maken de deelnemende fotografen ook kans maken op een mooie prijs, zoals een Nikon D7500 kit met 18-140mm lens. De winst die het evenement oplevert wordt integraal doorgestort aan KickCancer. Nikon draagt dit initiatief een warm hart toe en zet dan ook mee z’n schouders onder dit project. “De combinatie van fotografie toegankelijk te maken voor een breed publiek en financiële steun te bieden aan een goed doel, was voor ons een belangrijke reden om dit evenement te sponsoren.” aldus Hans Swaelens, Marketing Manager Nikon.   

Gastlezing door Nikon-fotograaf Julien Libert – zondag 25 november om 14u30

Julien Libert is een "Outdoor" blogger sinds 2012. Zijn passie voor het beeld ontwikkelde hij al lang geleden, doordat hij werd grootgebracht met grote Amerikaanse meesters van de kleurenfotografie (Shore, Meyerowitz, Eggleston). Hierdoor heeft hij altijd een grote waardering gehad voor kleur -en lichtspel, wat hij in zijn foto’s ook graag benadrukt.

In zijn gastlezing "Reizende fotografie, hoe je je foto's kunt optimaliseren", zal hij de complexe combinatie van fotografie en buitenactiviteiten tijdens het reizen bespreken (bergbeklimmen, wandelen, microavontuur, ...).

Kickcancer

Het doel van KickCancer is om alle kinderen met kanker te genezen, d.m.v. het vinden van nieuwe behandelingen en bestaande behandelingen te verbeteren. Om die reden financieren zij onderzoek en willen zij bruggen bouwen tussen alle betrokken spelers: van onderzoeker tot dokter, van ouder tot politicus, zonder daarbij de farmaceutische labo’s te vergeten.

Enkel een gezamenlijke inspanning zal ervoor zorgen dat kinderkanker de wereld uit wordt geholpen en dat kinderen sneller en beter genezen.

Programma

Het Shoot For Good evenement zal 4 dagen lang plaatsvinden en geopend worden met een exclusieve cocktail op uitnodiging.

 • Donderdag 22 november: vanaf 19u, exclusieve cocktail op uitnodiging.
  Programma: live muziek in aanwezigheid van Loumèn, hapjes en food door Food Lovers, cocktails service door de Mixologists en exclusieve loterij.
  Toegangsprijs: 40€ / pers. (exclusief dranken)

   
 • Vrijdag 23 november: vanaf 18u, officiële opening op uitnodiging.
  De sponsors zullen rond 21u de prijzen uitrijken aan hun favoriete fotografen.

   
 • Zaterdag 24 november: open voor het publiek van 10u tot 19u.
   
 • Zondag 25 november: open voor het publiek van 10u tot 19u.
  Workshop over reisfotografie gegeven door Nikon-fotograaf Julien Libert.
  https://www.instagram.com/sentiersduphoenix/
  https://www.sentiersduphoenix.be/
   

Alle info over het Shoot For Good evenement vindt u op www.shootforgood.be

Voor meer informatie over de Nikon producten, surf naar www.nikon.be
 

Volg Nikon op Instagram en Facebook.

Perscontact:

Chloë Guillemeau

Grayling PR Belgium

E chloe.guillemeau@grayling.com

Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België