EEN ULTIEME NIKON BELEVING OP DE PHOTO DAYS

BRUSSELS EXPO, PALEIS 4 - 15, 16 & 17 MAART 2019

Gepassioneerde fotografiefans kunnen ook dit jaar terecht op de 4de editie van de Photo Days, hét fotosalon van het jaar. Van 15 tot 17 maart stellen de exposanten van 10u – 18u in Paleis 4 van Brussels Expo alle nieuwste snufjes en weetjes voor, waarmee fotografietalent naar een nog hoger niveau kan getild worden. Ook Nikon heeft dit jaar weer heel wat in petto. Op de Nikon stand kunnen de nieuwe Z-series camera’s en lenzen uitvoerig getest worden, maar er valt nog heel wat meer te beleven.        

Product Expert Team

Elke dag van 10u tot 18u staan de Nikon experten klaar om alle productvragen van de bezoekers te beantwoorden.

Lens bar

Nieuw dit jaar, is de lens bar, waarbij bezoekers een body en/of objectief kunnen ophalen om gedurende 1 uur uit te lenen. Een uitgelezen kans om verschillende soorten lenzen te kunnen testen zonder deze te moeten aankopen. Zo kunnen de bezoekers ontdekken welke camera of lens het beste bij hen past. Ook de nieuwe Nikon Z camera’s en lenzen zullen beschikbaar zijn om uitgeleend te worden.  

Nikon School workshops

Naast de boeiende lezingen van Nikon fotografen, kan het publiek ook één van de vele Nikon School workshops volgen: Flits, Snapbridge, Compact Systeemcamera VS. DSLR, Video en Autofocus. De workshops worden per dag één keer in het Nederlands en één keer in het Frans gegeven.        

Toptalent aan het woord

De Nikon ambassadors delen graag hun professionele ervaringen op de Photo Days, dankzij boeiende lezingen.

Sébastien Van Malleghem - Zondag 17/3 om 14u15 en 16u15: franstalig

Nikon ambassadeur Sébastien Van Malleghem brengt als reportagefotograaf heel uiteenlopende werelden op een krachtige maar ook kwetsbare manier in beeld. Naast zijn drieluik ‘Justice’ over het rechtssysteem, liet Sébastien een vlijmscherp en somber licht schijnen over slachtoffers van de sociale crisis in het noorden van Frankrijk in zijn fotoboek ‘Réagir’. Van Malleghem springt op een virtuoze manier om met zwart-wit, waarvan de prachtige contrasten voor extra diepgang van de personages en de decors zorgen.

Sébastien zal op de Nikon stand praten over zijn recente projecten, werkwijze en materiaal.

Bart Heirweg  - Zondag 17/3 om 15u15: nederlandstalig

Landschapsfotograaf en Nikon-ambassadeur Bart Heirweg is afkomstig uit de Vlaamse Ardennen en was altijd omringd door de mooie natuur van deze streek. In zijn jeugd deed hij aan vogel spotten, waaruit zijn interesse in fotografie voortvloeide en hij zijn passie en talent voor landschapsfotografie ontdekte. De landschapsfoto’s van Bart Heirweg worden gepubliceerd in nationale en internationale fotomagazines. Hij schreef ook al diverse boeken. Overheids- en privébedrijven, toeristische diensten, reclamebureaus maar ook interieurarchitecten zijn klanten, die Barts meermaals bekroond werk waarderen.

Bart Heirweg zal aanwezig zijn op de Nikon stand en een presentatie geven over zijn recente projecten en eerste ervaringen met de Nikon Z7.      

Demo’s en presentaties door Nikon fotografen

Het publiek kan op de Photo Days één van de fotografie demo’s of presentaties bijwonen, gegeven door erkende professionele fotografen. Daarnaast zullen ook een aantal jonge talenten van Team Nikon komen praten over hun werk als fotograaf.

Nikon marktleider in Full Frame cameras in België

Nikon trekt op de Photo Days resoluut de kaart van de Full Frame camera’s, een bijzonder gegeerd segment waarin Nikon een toonaangevende rol speelt. In 2018 is het marktaandeel in waarde van de Nikon Full Frame camera’s van 31,8% (2017) naar 35,5% gestegen.

Daarmee was Nikon dé marktleider in Full Frame camera’s in 2018. De verklaring voor deze stijging ligt bij de goede verkoop van de D850 en de succesvolle introductie van de compact systeemcamera’s Z6 en Z7.

Bron : GfK
 

Voor meer informatie over de Photo Days, surf naar : www.photodays.be

Meer informatie over de producten van Nikon op : www.nikon.be

Volg Nikon ook op Instagram en Facebook.

Contacteer ons
Chloë Guillemeau Consultant, Grayling
Chloë Guillemeau Consultant, Grayling
Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België