De vernieuwde Nikon Press Photo Awards 2018 geven persfotografen een nog groter podium

Een prijs van en voor persfotografen

Na meer dan 30 jaar traditie werd het concept van de Nikon Press Photo Awards 2018 aangepast. Vanaf nu zal er één Nikon Press Photo Award en één Nikon Sport Photo Award worden uitgereikt. Bovendien bepalen uitsluitend fotografen en mensen uit de perswereld de beide prijzen. De selectieprocedure gebeurt in twee stappen. De preselectie van de top 15 per categorie zal gemaakt worden door de deelnemende persfotografen en door fotoredacteurs van de professionele persredacties en persagentschappen. Daarna zal een jury die bestaat uit 7 personen van verschillende persredacties, de finale winnaars kiezen. Daarnaast, wordt de keuze ook gelaten aan het grote publiek om de beste persfoto te selecteren. De foto met het meeste aantal stemmen wint de publieksprijs.

Hoe deelnemen?

De deelname is uitsluitend bestemd voor professionele persfotografen en loopt van 3 januari tot en met 18 februari 2018. Gedurende deze periode hebben de deelnemers de tijd om hun activiteit als professionele persfotograaf aan te tonen. Dit kan via een officiële perskaart of via commerciële (journalistieke) publicaties. De persfotografen kunnen dan maximum 10 van hun beste foto’s, die onder de categorie ‘sport of/en nieuws’ vallen, uploaden op deze website tot uiterlijk 18 februari om middernacht. Het reglement is beschikbaar via deze link.

 

Voor meer informatie over de Nikon Press Photo Awards en om de winnaars van de vorige jaren te zien, surf naar: www.nppa.be

Volg Nikon op Instagram en Facebook.

 

Hebt u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen:

Perscontact:

Grayling, Axelle Van den Meerssche

T +32 (0)476 86 42 68 E

axelle.vandenmeerssche@grayling.com

 

Voor meer informatie over Nikons award-winnende producten ga naar: www.nikon.be

 

Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België