De nieuwe AF-P NIKKOR 70–300mm ED VR-telezoom

Sneller. Scherper. Beter.

Met de nieuwe AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR biedt Nikon sport-, natuur- en reisfotografen de mogelijkheid om stabielere tele-opnamen uit de hand te maken. Dankzij de snelle AF met de VR-stand SPORT kun je eenvoudig snelle actiescènes volgen en scherp vastleggen. Dankzij de lichtere, weerbestendige constructie kunnen fotografen dit objectief overal mee naartoe nemen. 

Van de emotie in de blik van een winnend atleet tot voorbijvliegende vogels: met de nieuwste versie van dit FX-formaat telezoomobjectief maak je ook uiterst scherpe foto's en video’s bij opnamen uit de hand. Net als elk AF-P NIKKOR-objectief, beschikt de nieuwe AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR over Nikons stappenmotor wat ervoor zorgt dat het objectief extra snel en stil scherpstelt op het onderwerp. Bovendien is de vibratiereductie (VR) van deze versie sneller, stiller en effectiever en heeft het de VR-stand SPORT overgenomen van Nikons professionele objectieven. De VR-stand SPORT is de favoriete stand van actiefotografen en zorgt ervoor dat ze met succes snel bewegende onderwerpen kunnen volgen, zelfs als deze plotseling van richting veranderen. Andere functies afkomstig van Nikons professionele objectieven zijn een elektromagnetisch diafragmamechanisme dat een nauwkeurigere belichting oplevert tijdens snelle serieopnamen en schakelaars voor de scherpstelstanden A/M en M/A die het mogelijk maken de scherpstelling handmatig te corrigeren door simpelweg aan de scherpstelring te draaien. In de door sportfotografen zo geliefde M/A-stand kun je vrijwel zonder vertraging schakelen van autofocus naar handmatige scherpstelling. De A/M-scherpstelstand is minder gevoelig en verkleint de kans dat je ongewild schakelt naar de handmatige schepstellingsstand.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux vertelt: “Het nieuwe AF-P 70-300mm telezoomobjectief biedt een breed scala aan nieuwe mogelijkheden voor tele-opnamen uit de hand. Nikon heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als het gaat om de integratie van bewezen professionele beeldtechnologie in betaalbaardere objectieven. Dit nieuwe zoomobjectief is de meest recente versie die daar zijn voordeel mee doet. Professionele functies zoals de SPORT VR-stand en M/A-stand met prioriteit voor handmatige scherpstelling maken het verschil voor fotografen die onder moeilijke omstandigheden werken.”

Een flinke upgrade: nieuwe functies van de AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Flexibeler: het nieuwe 70-300mm telezoomobjectief (105-450mm bij gebruik met een Nikon DX-formaat SLR) beschikt over de kortste scherpstelafstand van 1,2m over het gehele zoombereik en een maximale reproductieverhouding van 0,25x.

AF-P stappenmotor: dankzij een supersnelle en superstille autofocus kun je nu video-opnamen maken waarbij vrijwel geen motorgeluid hoorbaar is.

Geavanceerde vibratiereductie (VR): maakt het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot wel 4,5 stops langer zijn dan zonder VR.¹

SPORT VR-stand: biedt een stabieler zoekerbeeld, wat goed van pas komt wanneer je zeer snelle bewegingen wilt fotograferen.

Weerbestendige constructie: ieder beweegbaar onderdeel van de objectiefcilinder is goed afgedicht om deze te beschermen tegen stof en waterdruppels.

Elektromagnetisch diafragmamechanisme met negen diafragmalamellen: maakt een consistente, automatische belichtingsregeling mogelijk, zelfs tijdens snelle continu-opnamen. De afgeronde diafragmalamellen creëren een natuurlijk uitziende bokeh.

Superieure controle: voorzien van schakelaars voor A/M- en M/A-scherpstelstand. De scherpstel- en zoomring hebben allebei een ribbelige laag die zorgt voor een goede grip.

Prijs

De AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR heeft een consumentenadviesprijs van €879.

 

Voetnoot:

1 Op basis van CIPA-normen.

EINDE

Perscontact:

Grayling, Indra Alex

T +32 (0)475 76 84 33

E indra.alex@grayling.com

Voor meer informatie over Nikons award-winnende producten ga naar: www.nikon.be

 

 

 

 

Contacteer ons
Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België