BELEEF MEER MET NIKON @ PHOTODAYS

BRUSSELS EXPO, PALEIS 4 - 9-11 MAART 2018

Gepassioneerde fotografiefans kijken ongetwijfeld weer uit naar de Photo Days, hét fotosalon van het jaar. Van 9 tot 11 maart kan u van 10u tot 18u in Paleis 4 van Brussels Expo terecht voor alle nieuwigheden waarmee u uw fotografietalent naar een hoger niveau kan tillen. Ook Nikon heeft dit jaar weer heel wat in petto. Uiteraard kunnen op de Nikon stand camera’s en lenzen (zoals de D850 en de nieuwe Nikon AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR lens) uitvoerig uitgetest worden, maar er valt nog meer te beleven.

Toptalent aan het woord

Een aantal Nikon fotografen delen graag hun professionele ervaringen met u. Tijdens verschillende boeiende lezingen vertellen ze over hun werk en geven ze u ongetwijfeld heel wat inspiratie.

 

Sébastien Van Malleghem - Vrijdag 9/3 om 13u15: engelstalig

Nikon ambassadeur Sébastien Van Malleghem brengt als reportagefotograaf heel uiteenlopende werelden op een krachtige maar ook kwetsbare manier in beeld. Naast zijn drieluik ‘Justice’ over het rechtssysteem, liet Sébastien een vlijmscherp en somber licht schijnen over slachtoffers van de sociale crisis in het noorden van Frankrijk in zijn fotoboek ‘Réagir’. Van Malleghem springt op een virtuoze manier om met zwart-wit, waarvan de prachtige contrasten voor extra diepgang van de personages en de decors zorgen. Tijdens zijn presentatie vertelt Sébastien u over zijn werk en zijn ervaring met de Nikon D850.

 

Sanne De Wilde  - Zaterdag 10/3 om 11u15: nederlandstalig

Sanne De Wilde onderzoekt in haar fotografie de rol die genetica speelt in het leven van mensen en hoe dit gemeenschappen vormt en beïnvloedt. Dit doet ze door het voorstellen van mensen die aan een aandoening lijden waardoor ze kwetsbaar aanzien worden door de maatschappij. In 2013 startte De Wilde een samenwerking met het Amsterdams dagblad en tijdschrift De Volkskrant, en in 2017 startte ze als genomineerde bij het fotoagentschap NOOR. Tijdens de lezing op de Photo Days zal ze haar verschillende projecten overlopen en bespreken: The Island of the Colorblind, Dwarf Empire, Samoa Kekea, en The Snow White.

 

Gemmy Woud-Binnendijk – Van Inspiratie tot Creatie - Zondag 11/3 om 13u15: engelstalig

Gemmy Woud-Binnendijk is een Nederlandse fotografe die in haar beelden steeds de grens opzoekt tussen fotografie en schilderkunst. Ze studeerde oorspronkelijk af als goudsmid maar sinds enkele jaren verkent ze ook de eindeloze mogelijkheden van het fotograferen om haar passie voor schilderen en tekenen tot uiting te brengen. Gemmy combineert haar ervaring als schilder en edelsmid, haar kennis van stoffen en haar fascinatie voor mens, dier en sfeer om beelden te creëren. In haar werk versterkt ze contrasten tussen schaduw en licht om diepte te verkrijgen in haar beelden, en maakt zo hedendaagse portretten in het licht van het verleden. Een beeldmaker met een eindeloze creatieve drang.

 

Nikon demo’s en workshops

We nodigen u ook graag uit op onze Nikon stand om één van de demo’s of presentaties te volgen. Noteer alvast de volgende niet te missen sessies in uw agenda:

 • Vrijdag 9/3 – 15 u15
  • Ruben Van Vreckem: travel & outdoor photographer, over zijn ervaring met de Nikon D850
 • Zaterdag 10/3 – 12u15 en 16u15
  • DYOD: workshop fashion portretfotografie met thema ‘western’
 • Zaterdag 10/3 – 14u15
  • Nikon ambassadeur Bart Heirweg: landschapsfotografie ‘van pool tot pool’
 • Zondag 11/3 – 12u15
  • Nikon ambassadeur Sébastien Van Malleghem: ervaring met de D850
 • Zondag 11/3 – 11u15 en 15u15
  • Gemmy Woud-Binnendijk: workshop creatieve portretfotografie

Laat je camera gratis reinigen

De Photo Days zijn hét perfecte moment om uw camera een lenteschoonmaak te gunnen. Ook hiervoor kan u terecht op de Nikon stand. Het Procirep team biedt u 1 gratis sensorreiniging aan en dit gedurende de hele beurs. Reserveren kan ter plaatse.

 

Alle remmen los in de Nikon Gravity Booth

Daag de zwaartekracht uit in de Nikon Gravity Booth. Dankzij de verbinding met Snapbridge wordt uw foto ter plekke uitgeprint zodat u hem meteen kan meenemen.

 

https://www.photodays.be/

Voor meer informatie over Nikon producten ga naar: www.nikon.be

 

Volg Nikon ook op Instagram en Facebook.

Perscontact:

Grayling, Axelle Van den Meerssche

T +32 (0)476 86 42 68

E axelle.vandenmeerssche@grayling.com

 

 

Over NIKON

NIKON
Noordkustlaan 16A
1702 Groot-Bijgaarden
België